Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Булфото, архивИзграждането на газопровода Северен поток 2“ е

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Булфото, архивИзграждането на газопровода Северен поток 2“ е
Коментари Харесай

Газпром обяви пълното завършване на строителството на Северен поток 2

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Булфото, списък

Изграждането на газопровода „ Северен поток 2 “ е изцяло приключено. Това, както оповестиха от пресслужбата на " Газпром ", заяви на утринната оперативна среща ръководителят на борда на компанията Алексей Милър.
По думите му строителството, траяло три години, е приключено в петък, 10 септември, в 8.45 часа московско време, написа Finanze.ru.

Според Bloomberg " Газпром " възнамерява да стартира доставките на газ през първия низ на " потока " от 1 октомври, а през двата тръбопровода - от 1 декември.
Според самия " Газпром " размерът на доставките може да доближи 5,6 милиарда кубически метра до края на годината.

„ Досега планът не може да работи с цялостен потенциал заради ограничавания, свързани с Европейската газова инструкция “, напомня Дмитрий Маринченко, шеф на групата за естествени запаси и артикули на интернационалната рейтингова организация Fitch.

Газовото законодателство на Европейски Съюз не разрешава на едно сдружение да бъде както снабдител на газ, по този начин и притежател на инфраструктура, като изисква самостоятелните снабдители да получат достъп до газопровода, което в тази ситуация на „ Северен поток 2 “ значи, че той не може да се употребява с повече от 50%.
Опитите на Газпром да реализира изключение от това предписание към този момент се провалят: нито регулаторът на немския пазар на газ, нито съдилищата са се съгласили да изтеглят плана от третия енергиен пакет.

„ Но е допустимо, с цел да се насърчи„ Газпром “да усили оптимално инжектирането на газ в оборудванията за предпазване на газ и износа в изискванията на пазарен недостиг и свръхвиски цени, директивата за газа към момента може да бъде анулирана “, сподели Маринченко. " Това на доктрина би разрешило на тръбопровода да работи с цялостен потенциал до края на годината. "

Проблемът със узаконяването на тръбопровода евентуално също може да бъде решен относително бързо, споделя той: " Това е въпрос на седмици, едвам на месеци. "
Бившият ръководител на Европейския съвет, някогашен министър председател на Полша и водач на най -голямата полска опозиционна Гражданска коалиция Доналд Туск назова газопровода „ Северен поток 2 “ огромна неточност, направена от Германия.

„ Мисля, че това е непростима неточност с доста съществени последствия. Грешка, произлизаща от егоистичната политика на немските ползи “, сподели той. „ Това опонира на ползите на Европейски Съюз като цяло, да не приказваме за Полша или Украйна “, сподели той в изявление за TVN24.
Според Туск немският канцлер Ангела Меркел постоянно е казвала в диалози с него, че знае, че " Северен поток 2 " е " неприятен за Европейския съюз ". 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР